Hlavní navigace

Praha, Berlín, Regensburg… Aplikace ukazuje, kam se dostanete vlakem za 5 hodin

8. 9. 2022

Sdílet

 Autor: Chronotrains / printscreen PCWorld
Kam se dostanete z Prahy během pěti hodin, když budete využívat jen vlakové spoje? A kam za stejnou dobu třeba z Paříže nebo Kodaně. Nová aplikace Chronotrains vám to ukáže.

Jistě, můžete si výše uvedené údaje najít sami v jízdních řádech. Ale bude to asi poněkud zdlouhavé. Tvůrce aplikace Chronotrains, na kterou tento týden upozornil na twitteru publicista Miloš Čermák, vzal data od Deutsche Bahn a přetvořil je do přehledné mapy.

Na ní si můžete jednoduše najít většinu velkých i menších měst po Evropě a kochat se, jak daleko se za uvedenou dobu vlakem dostanete. „Když najedete myší na stanici, zobrazí se vám mapa časové dostupnosti. Přestupy mezi jednotlivými spoji jsou do dvaceti minut,“ uvádí se na stránce Chronotrains.

CS24

Tvůrce rovnou přiznává, že se inspiroval jinou aplikací, která se jmenuje Direkt Bahn Guru. Ta ukazuje lehce jiné údaje a není omezena pětihodinovým obdobím.

Podobných užitečných aplikací se dá na internetu najít celá řada. Například webová stránka The True Size ukazuje reálnou velikost jednotlivých států. Zjistíte tak třeba to, že Rusko není tak veliké, jak se nám zdá.

Jak je ve skutečnosti velké Rusko? Speciální web vám to ukáže Přečtěte si také:

Jak je ve skutečnosti velké Rusko? Speciální web vám to ukáže

Byl pro vás článek přínosný?