Hlavní navigace

Přechod na Windows RT 8.1 se neobešel bez problémů

22. 10. 2013

Sdílet

 Autor: © Microsoft
Někteří uživatelé si po stažení nové verze systému stěžovali na špatnou funkci svých tabletů. Microsoft již slíbil rychlé vyřešení situace.

Vše došlo dokonce tak daleko, že byl Microsoft nucen dočasně stáhnout novou verzi operačního systému Windows 8 pro tablety Surface RT z nabídky obchodu Windows Store.

Hlavním problémem, který se na uživatelských zařízeních objevil po stáhnutí aktualizace, byla nemožnost restartu zařízení. Jeden z uživatelů se rozhodl nečekat na oficiální opravu a přišel s vlastním řešením – na jiném zařízení vytvořil bootovací USB a pomocí něho opravil spouštěcí disk na tabletu.

Microsoft se již k situaci oficiálně vyjádřil. Pracujeme na řešení problému, který postihl omezený počet uživatelů, kteří provedli update z Windows RT na Windows RT 8.1. Zatím jsme alespoň aktualizaci odstranili z Windows Store,“ napsal Microsoft na komunitním fóru. Současně se omluvil za případné nepříjemnosti. Opravenou aktualizaci se prý pokusí vydat co nejdříve.

CS24

Počet zařízení, která jsou chybnou aktualizací postižena, není znám. Microsoft letos v červenci uváděl odhad 260 tisíc prodaných tabletů Surface RT.

Microsoft uvedl Windows RT 8.1 do oběhu ve stejný den jako operační systém Windows 8.1, který je kromě tabletů určen tak pro desktopy a notebooky.

Společnost měla tak trochu štěstí, že se problém neobjevil právě u Windows 8.1. Již takhle má totiž Microsoft velký problém se špatným přijetím posledního operačního systému u koncových uživatelů. Také v případě Windows 8.1 byly sice hlášeny určité potíže, ovšem v porovnání s Windows RT 8.1 jde jen o maličkosti.

 

Byl pro vás článek přínosný?