Hlavní navigace

Recenze: Slideshow Studio 2019

31. 7. 2019

Sdílet

 Autor: Ashampoo
Německá firma Ashampoo má v nabídce svých programů také software Slideshow Studio. Jak název napovídá, jedná se o možnost zkombinovat naše digitální fotografie a audiosoubory do profesionálně vypadající obrazové i zvukové show.

Po instalaci a spuštění programu získáme pocit, že jsme omylem otevřeli videoeditační program. I tady se totiž na spodní části monitoru otevře časová linka, se kterou budeme pracovat. Stejně jako při přípravě domácího videa, i zde si budeme do časové linky vkládat fotografie, audiosoubory, přechody, texty a vlastní komentář, který si můžeme nahrát přímo v programu.

I když pracovní plocha vypadá na první pohled poněkud nepochopitelně, protože některé ikonky nejsou nejsrozumitelnější, ale brzy zjistíme, že nemusíme mít žádné vědomosti a program nás jednotlivými kroky provede doslova za ručičku. Problém tak nebude v tom co udělat, ale spíše v tom co si v bohaté nabídce najít a vybrat. Navíc jednotlivé šablony si ještě můžeme mírně upravovat.

Samotný program existuje v 32 jazykových mutacích, v české kotlině nepochybně potěší, že čeština je jednou z nich. Ashampoo na to jde od lesa, nechá uživatele program přeložit do svého rodného jazyka a pokud se jim překlad líbí, zařadí jej do své nabídky.

Verdikt

V podstatě jednoúčelová utilitka v každém případě splňuje všechno, co na začátku slíbila – jednoduše a svižně připravit zajímavě vypadající slideshow, aniž bychom se museli něco učit, nebo nedejbože programovat. Sice si nejsem zrovna jist tím, že marketingové povídání o tom, že vyrobíme z fotografií videozáznam, plně odpovídá realitě, ale budiž. Jelikož nabídka přechodů a šablon je více než solidní, nemusíme se bát, že každé naše dílko bude vypadat stejně. A hlavně – program je zadarmo. No nekupte to.

Pro: Rychlost, cena

Proti: Nic

Celkem: 85 procent

Výrobce: Ashampoo

soutez_casestudy

Cena: zdarma

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Dlouholetý spolupracovník magazínu PCWorld a Computerworld.cz. Zajímají ho hlavně recenze různých programů, speciálně fotoeditory a vše kolem grafiky.