Hlavní navigace

Recenze: Stop prokrastinaci! - Leo Babauta (ebook)

21. 11. 2011

Sdílet

 Autor: © Minerva Studio - Fotolia.com
Prokrastinace je v dnešní době čím dál častěji skloňovaným termínem. Leo Babauta ve své knize radí, jak se s chorobným odkládáním úkolů vypořádat.

Možná kroutíte hlavou, co dělá recenze knihy o osobním rozvoji zrovna na PC Worldu. Prokrastinace je však dle našeho názoru často spojena právě se světem informačních technologií a internetu, neboť tyto dva světy nabízejí obrovské množství zábavy a tím pádem spoustu možností pro prokrastinaci.

V dnešní době je prokrastinace silně spojena se sociálními sítěmi a Facebook je jejím krásným příkladem. Kolik hodin denně pročítáte statusy svých přátel a prohlížíte fotky, které vás sice nikterak nezajímají, ale stejně na ně kliknete? Druhým příkladem může být třeba YouTube, kde se dá sledováním videa strávit nejedno odpoledne. Svět internetu je pro nás s prokrastinací jednoduše spjat více než cokoli jiného.

Stop prokrastinaci - Leo BabautaPokud se s odkládáním úkolů ztotožňujete, tak právě pro vás připravil Leo Babauta krátkou knihu či spíše příručku s názvem Stop prokrastinaci! Ve stručnosti se v ní dozvíte o autorově prokrastinačním příběhu, zjistíte, proč nám ta zatracená prokrastinace škodí, ale také k čemu je dobrá.

Leo Babauta v příručce také vysvětluje, proč úkoly odkládáme a zároveň radí, jak vylepšit motivaci, zlepšit pracovní prostředí a jak efektivněji pracovat. K nejzajímavějším kapitolám určitě patří ta s názvem „Strach & Prokrastinace“, kde je rozebrána častá příčina odsunutí úkolu – strach.

Příručka nezachází do přílišných podrobností a autor dává především praktické rady, které se osvědčily jemu samotnému. Jednou z nejsilnějších zbraní knihy je podle nás její délka. Čtyřicet dva stran se vším všudy není mnoho a příručku můžete přečíst jedním dechem a zároveň ji za týden přečíst znovu. Nezabere vám moc času, ale může vám hodně toho promarněného zachránit.

Motivační literatura není autorovi recenze cizí a Stop prokrastinaci! určitě patří k tomu lepšímu, co kdy přečetl. Praktické rady lze navíc okamžitě aplikovat. Vše je ale jen na vás a stejně jako u každé knihy, nemůžete očekávat, že z vás po přečtení bude jiný člověk. Takto to bohužel nefunguje.

CS24

Pokud vás odkládání úkolů trápí, příručku Stop prokrastinaci! vám můžeme určitě doporučit. Nevíme jak vy, ale my máme pro dnešek konečně HOTOVO. Leo Babatua má pravdu, je to prostě krásné slovo!

Pozn: Přestože má příručka se vším všude čtyřicet dva stran, přečtení a napsání této recenze zabralo bez tří dní jeden měsíc. Můžete hádat proč.

Knihu Stop prokrastinaci!  v elektornickém formátu a českém jazyce můžete zakoupit na webu prokrastinace.zenhabist.cz, a to za cenu od 45 Kč do 145 Kč (záleží na vás).

Byl pro vás článek přínosný?