Hlavní navigace

Ryzeny 7000 vyjdou už v září

9. 8. 2022

Sdílet

 Autor: AMD
Podzim AMD se ponese ve znamení 5nm.

AMD koncem září vydá novou generaci procesorů Ryzen 7000. Původně se počítalo s pozdějším termínem, společnost však uvedla, že svůj ediční plán zeštíhlila, byť její zástupci upozornili, že nejde ani tak o změnu jako spíš o upřesnění dřívějších informací.

V oznámení se věnovali také Intelu a poukázali na v uplynulých dnech zveřejněné hospodářské výsledky firmy, které skončily daleko za očekáváním. Dle AMD jdou na vrub hlavně špatně nastaveným procesům v Intelu, ne až tak širším problémům, s nimiž se odvětví potýká. 

CS24

Jak spravujete více cloudů ve vaší firmě?

Na rozdíl od Intelu totiž AMD naopak vykázalo další rekordní kvartál, už osmý v řadě, a s optimismem vyhlíží i nadcházející měsíce. Šéfka firmy Lisa Suová uvedla, že poslední kvartál letošního roku ozdobí vydání nové řady produktů vyrobených technologií 5nm. Nejde přitom jen o Ryzeny 7000, ale také o grafické karty Radeon RDNA3, které mají přinést více než 50% navýšení výkonu oproti řadě předchozí.


Kupte si Intel, levnější už nebude. Naopak bude zdražovat
Přečtěte si také:

Kupte si Intel, levnější už nebude. Naopak bude zdražovat

Frekvence Ryzenů 7000 má překročit 5 GHz a mají disponovat novým socketem AM5; přitom přímo z firemního webu unikla jména čtyř čipů, a to Ryzen 9 7950X, Ryzen 9 7900X, Ryzen 7 770X a Ryzen 5 7600X. Na zásadní informace jako je cena, počet jader či takt si však musíme ještě nějakou chvíli počkat. Není ovšem pochyb o tom, že zájem o ně dál trvá.

 

Computerworld si můžete objednat i jako klasický časopis. Je jediným odborným měsíčníkem na českém a slovenském trhu zaměreným na profesionály v oblasti informačních a komunikačních technologií (ICT). Díky silnému zázemí přináší aktuální zpravodajství, analýzy, komentáře a přehledy nejnovejších technologií dříve a na vyšší odborné úrovni, než ostatní periodika na tuzemském trhu.

Obsah Computerworldu je určen odborníkům a manažerům z firem a institucí, kteří se podílejí na rozhodovacím procesu při nákupu ICT technologií. Jednotlivá čísla si můžete objednat i v digitální podobě.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku