Hlavní navigace

Stylová HD kamera Sony Handycam TG7VE

3. 4. 2009

Sdílet

 Autor:
Sony uvádí nejmenší Full HD kamera s GPS na světě. Na 16 GB interní paměti uloží až 6 hodin HD videa.

Elegantní Sony TG7VE je příruční high-definition na cesty. Sony slibuje stylový design, inteligentní záznamové funkce a jednoduché ovládání, vše s cílem snadného a rychlého použití, když je zrovna potřeba a všude tam, kde je nepohodlné či nemyslitelné nosit větší HD videokameru.

Odolné titanové tělo je opatřeno speciálním povrchem Premium Hard. Tato ochranná vrstva zabraňuje běžnému dennímu poškrábání a zajišťuje, aby si kamera déle uchovala svůj neporušený vzhled.

Neobvyklá je velká 16GB interní paměť, která uloží až 6 hodin Full HD videa v rozlišení 1920x1080 bodů se stereo zvukem. Pokud potřebujete natáčet ještě déle, snadno paměť rozšíříte paměťovou kartou Memory Stick. Na 16GB kartu dokáže kamera uložit dalších 6 hodin HD záznamu. Celkově tak lze mít k dispozici až 12 hodin natáčecího času.

Pro nadšené cestovatele dokáže videokamera TG7VE kdekoli na světě zaznamenávat geografické informace. Uvnitř je GPS přijímač, který při cestování zaznamenává polohu. Režim Map Index potom na displeji ukáže, kde byly videosekvence nebo statické snímky pořízeny a to graficky prostřednictvím „špendlíků“ umístěných na mapě. Po návratu domů si cestu můžete znovu projít na počítači s využitím kvalitních online map v přiloženém programu Picture Motion Browser.


Sony Handycam TG7VE 


Sony omezila ovládací prvky jsou omezeny na minimum, aby nebyli uživatelé zbytečně mateni. Proto pro přepnutí mezi režimem fotografování a filmování stačí palcem stisknout tlačítko REC Start/Stop pro video nebo vedle umístěné tlačítko PHOTO, můžete pořizovat 4megapixelové fotografie.

Kamera má další funkce jako detekci obličeje, detekci úsměvu pro snadnější pořízení fotografijí či zaznamenává na video smějící se obličeje.

2,7palcový dotykový LCD displej má nový „bezešvý“ design. Snadno se na něm má pracovat prostřednictvím zjednodušeného systému nabídek. Otevřením displeje se kamera zapne a z režimu Standby rychleji nastartuje. Jednoduše odklopíte LCD displej a můžete začít natáčet. Spotřeba elektrické energie v režimu Standby byla snížena téměř na nulu, aby kamera dlouho vydržela v kapse nebo v tašce připravena k akci, aniž by se příliš vybíjela. 

Po připojení k počítači stačí pár kliknutí myší a můžete nahrávat data na webové stránky pro sdílení obrázků. Pomocí přiloženého programu Picture Motion Browser lze spravovat a prohlížet videoklipy a fotografie v neobvyklém režimu kalendáře. Snímky můžete lze přímo uploadovat na stránky jako YouTube, Facebook, Flickr nebo Daily Motion.

K dispozici je široká nabídka příslušenství od Sony. Volitelně se nabízí například širokoúhlá předsádka VCL-HGE07TB, která rozšiřuje širokoúhlý záběr až na 30 mm, takže se do záběru vejde větší část krajinného panoramatu, více interiéru nebo scén z večírků.

Videokamera HDR-TG7VE Full HD Memory Stick Handycam bude k dostání od května 2009.

 

Sony Handycam TG7VE

Sony Handycam TG7VE

soutez_casestudy

Sony Handycam TG7VE

Sony Handycam TG7VE 

Byl pro vás článek přínosný?