Hlavní navigace

Tablet Toshiba Thrive: je nač se těšit?

22. 6. 2011

Sdílet

 Autor:
Trvalo skoro půl roku, než Toshiba zveřejnila jméno a specifikace chystaného tabletu, prvního s operačním systémem Android Honeycomb 3.1 a z neznámého modelu se stal tablet Toshiba Thrive.

Po tabletech Samsung Galaxy Tab 10.1 a TouchPadu od HP se Thrive s největší pravděpodobností stane letošním nejočekávanějším a možná také nejvyhledávanějším tabletem na trhu. Jakkoli se totiž zdá, že všechna esa v rukávu měl Apple se svým iPadem a iPadem 2, Toshiba možná přichází do hry s černým Petrem, ze kterého by se mohl vyklubat trhák.

Výrobce se pokusí překlenout rozdíly mezi tablety a notebooky tak, aby přechod uživatelů od laptopů k tabletům byl co nejplynulejší, vybavil na tento krok model Thrive víc než dobře.

Toshiba Thrive možná nebude tím nejtenčím a nejlehčím tabletem s úchvatnými liniemi na trhu, na druhou stranu může nabídnout něco, co většina z konkurenčních produktů nemůže, plnohodnotný SD slot na paměťové karty, USB port, mini USB a dokonce HDMI port. Tyto čtyři porty spolu s možností připojení k dokovací stanici výrazně rozšiřují možnosti využití tohoto zařízení.

Toshiba Thrive bude vůbec prvním tabletem s operačním systémem Honeycomb, který plnohodnotný SD slot nabízí. Ruku na srdce, kolik uživatelů fotí na micro SD? Tyhle karty najdeme většinou v mobilních telefonech, a pokud bychom chtěli stáhnout fotografie do tabletu, jako mnohem jednodušší se jeví využití Wi-Fi nebo Bluetooth. Jestliže je totiž ke stažení fotografií z fotoaparátu nutné využít mezikrok v podobě laptopu nebo stolního počítače, je potom vlastně téměř zbytečné přesouvat je dále do tabletu, když jak notebook, tak desktop poskytují k prohlížení větší monitor. Tento krok s Thrive odpadá, kartu jednoduše vložíte do slotu a fotografie můžete prohlížet nebo vložit na Flickr či Facebook. Výrobce tvrdí, že integrovaný SD slot bude podporovat karty až do velikosti 128GB SDXC, takže chcete li ušetřit a koupíte si verzi s 8GB diskem, nebo nebude li vám stačit 64GB úložiště, máte možnost si kapacity tabletu jednoduše zvětšit.

Ke standardnímu USB portu snad není ani moc co dodávat. Jen si uvědomte, jak často připojujete USB klíčenky nebo externí disky. Navíc díky ovladači ExFat „utáhne“ Toshiba Thrive přes standardní USB port externí disk o maximální kapacitě 1TB! Nechci se vás dotknout drahá konkurence, ale kdo z vás na to má?

Tablet Thrive využivá platformy Nvidia Tegra 2 – dvoujádrový 1GHz procesor, 1GB operační paměti. K dispozici budou tři verze s 8 a 16 nebo 64GB paměti.

Toshiba tak konečně bude mít hezky rozpálené želízko v ohni, tablet Thrive se má do prodeje dostat v průběhu letošního července. Nyní je na vás, zda dáte přednost designu a líbivým liniím před praktickou využitelností, funkčností a rozšiřitelností.

 

CS24

Toshiba Thrive porty

Toshiba Thrive back

Byl pro vás článek přínosný?