Hlavní navigace

Telefony jsou nezbytnou součástí již každého z nás. Vyberte si správně

27. 8. 2020

Sdílet

 Autor: GaudiLab / Shutterstock.com
Užitečné funkce chytrých telefonů.

Mobilní telefony používáme denně – a z pouhého prostředku mezilidské komunikace se proměnily v důležité pomocníky i zdroj příjemné zábavy. Sháníte tlačítkové nebo chytré telefony?

Jaký telefon potřebuji?

První otázku, na kterou si budete potřebovat odpovědět, je základní typ telefonu. V nabídce jsou sice stále tlačítkové telefony, ale i smartphony, se kterými se váš přístroj promění ve zdroj informací i zábavy. Dále si již budete volit specifické funkce, které vás na telefonu nejvíce zajímají. Možná máte v plánu často fotit nebo pořizovat kvalitní videa – v tom případě budete vybírat mezi fotomobily. Nebo budete potřebovat telefonní přístroj s velkými tlačítky a velkým písmem určený pro seniory.

Užitečné funkce chytrých telefonů

Většina telefonů dnešní doby je označována jako smartphone. U těchto přístrojů vynikají některé velmi užitečné funkce. Pomocí aplikací svůj přístroj proměníte v multifunkční zařízení, které vám vynahradí mnoho dalších přístrojů. Proměníte jej v GPS, svítilnu, kalkulačku, televizní přijímač, rádio nebo třeba v pozorovatelnu souhvězdí nad vaším oknem.

soutez_casestudy

Jaké funkce telefonu využiji?

Pokud jste běžný uživatel, většinou oceníte kvalitní fotoaparát a pohodlný bezrámečkový displej. Manažeři ocení i bezdrátové nabíjení nebo čtečku otisků prstů. Pro fotografy jsou připraveny telefony s trojitým objektivem, pro hráče jsou důležité parametry šestipalcový displej a vysoký výkon telefonu. Zálesák zase ocení odolnost telefonu proti vodě a nárazům, objemnou baterii nebo LED svítilnu. Sportovci na svém telefonu ocení voděodolnost, možnost připojení k zařízení pomocí Bluetooth nebo GPS.

Jaký telefon bude vyhovovat vašim potřebám? Využijete například kameru s elektronickou stabilizací, gyroskop, funkci dual SIM nebo třeba SOS tlačítko?

Byl pro vás článek přínosný?