Hlavní navigace

Tip: 5 pokročilých tipů a triků pro práci s Gmailem - 2. díl

5. 6. 2012

Sdílet

 Autor: © Andrea Danti - Fotolia.com
V dnešním pokračování se zaměříme na rychlé vkládání více příloh současně.

Zřídili jste si poštovní schránku Gmail a rádi byste poznali, co vše vám kromě základních funkcí nabídne? Podívejte se na následujících pět tipů a triků, které vám pomohou s poštou pracovat efektivněji.

 

2) Rychlé vkládání vícera příloh

Pokud píšete nový e-mail, k němuž potřebujete přidat více příloh, vězte, že existuje jednodušší způsob než postupné přidávání jednotlivých příloh po jedné.

prilohy

Chcete-li do e-mailu přidat více souborů nacházejících se v jedné složce, pak držte stisknutou klávesu Ctrl a označte každý soubor, který budete chtít k e-mailu připojit. Další možnost spočívá ve stisku klávesy Shift a výběru souvislé řady souborů.

Pokud používáte internetový prohlížeč Google Chrome, máte k dispozici další možnost. Klepněte na soubor a ikonky souborů ze složky či pracovní plochy přetáhněte přímo do sekce Připojit soubor. Po provedení akce se změní barva této sekce na bílou a zobrazí se výzva ke vložení souborů za účelem jejich připojení v podobě přílohy.

 

1. dílNastavení oznamování na pracovní ploše

2. dílRychlé vkládání vícera příloh, Vzdálené odhlášení z Gmailu

3. dílAutomatické zasílání zprávy o nepřítomnosti

4. dílZískejte podrobnější infromace o svých kontaktech

 

3) Vzdálené odhlášení z Gmailu

Pokud pro přihlašování do Gmailu používáte vícero počítačů či zařízení a najednou si vzpomenete, že jste se zapomněli odhlásit, můžete toto odhlášení provést i vzdáleně. Přesuňte se do spodní části okna s vaší e-mailovou schránkou, kde uvidíte údaje o umístění a času, kdy jste s e-mailovou schránkou pracovali. Po stisku tlačítka Podrobnosti se vám zobrazí internetová stránka s informacemi o tom, zda není váš účet otevřený někde jinde.

vzdalene odhlaseni

Dále se zde zobrazuje poslední aktivita (což znamená, zda se k e-mailové schránce přistupovalo prostřednictvím internetového prohlížeče, mobilního zařízení, protokolu POP3 atd.). Najdete zde i IP adresu zařízení včetně data a času příslušného přístupu. Z této internetové stránky pak můžete provést i odhlášení všech ostatních relací.

soutez_casestudy

 

V následujícím díle se zaměříme na nastavení automatického odeslání zprávy ve vaší nepřítomnosti.

Byl pro vás článek přínosný?