Hlavní navigace

Tip: Jak uspět na Twitteru - 2. díl

11. 7. 2011

Sdílet

 Autor: © Matteo Gamba - Fotolia.com
Dnes se podíváme na další tipy, které vám pomohou uspět na sociální síti Twitter a nalézt tak celou řadu následovníků.

1. díl článku: http://pcworld.cz/internet/tip-jak-uspet-na-twitteru-1-dil-20558

Buďte kontroverzní

Na počátku tohoto roku Kenneth Tong známý z britské reality show začal na Twitteru propagovat pilulku, která měla podle něj dramaticky pomoci ženám při hubnutí. I když byl Tong kritizován po celém světě, že taková pilulka nemůže fungovat, za několik měsíců mu na Twitteru přibylo 16 000 následovníků. A výsledek? Tong si pilulku vymyslel. Být kontroverzní je jedním z klíčových bodů úspěchu na Twitteru.

Sbírejte své následovníky i na jiných sítích

Mezi TOP 10 uživatelů, kteří mají na Twitteru nejvíce následovníků, patří Lady Gaga, Justin Bieber, Barack Obama, Britney Spears, Kim Kardashian, Katy Perry, Ashton Kutcher, Ellen DeGeneres, Taylor Swift a Shakira. To však neznamená, že musíte být známými herci nebo zpěváky, abyste měli na Twitteru mnoho následovníků. Odborníci radí, abyste při jejich "sběru" využili i dalších sociálních médií, na kterých již nějakou dobu jste - třeba Facebooku. Jednoduše si napište na Facebooku na zeď, že jste nyní i na Twitteru.

Lovte své příznivce také offline

Sociální sítě jsou o propojování lidí - reálných lidí. Nejen, že byste měli o svém účtu na Twitteru povědět svým známým, které potkáváte, ale zkuste také starý dobrý guerrilla marketing. "Zadal jsem si levnou reklamu na zadní straně městského plátku, ve které stálo, že zruším oslavu svých narozenin, pokud si mě na Twitteru nepřidá dostatečný počet následovníků. Napište jméno svého účtu na Twitteru na špinavá okna na autech. Dejte si nick na triko a vyrazte na fotbalový zápas," radí Kinsey Schofield, marketingový specialista.

CS24


Úvodní foto: © Matteo Gamba - Fotolia.com

Byl pro vás článek přínosný?