Hlavní navigace

Tip: Jak zvýšit svoje Klout skóre - 2. díl

25. 5. 2012

Sdílet

 Autor: © Octus - Fotolia.com
V našem seriálu se mimo jiné dozvíte, co to je Klout skóre, jak funguje, a jak jej můžete naučit, aby pracovalo pro vás.

Možná jste o Kloutu, webu, který byl v roce 2008 založen v San Francisku jako prostředek měření vlivu uživatelů na sociálních sítích, ještě nikdy neslyšeli. To ale neznamená, že Klout neslyšel o vás. Pokud máte účet na Twitteru, máte také Klout skóre.

Přestože Klout nesdílí své algoritmy pro vypočítání reputace s veřejností, přijít na to, jak zvýšit své Klout skóre, nevyžaduje diplom z „bieberologie“. Přinášíme deset neoficiálních tipů, jak se stát esem v oblasti sociálních médií a VIP v oblasti výhod, které z tohoto typu statutu plynou.

 

1. díl: Co je to Klout?

2. díl: Běžte na veřejnost

3. díl: Propojte vaše sociální sítě

4. díl: Budujte vztahy

5. díl: Zvláště se věnujte vlivným uživatelům

6. díl: Ptejte se

7. díl: Poznejte vaše obecenstvo; Vytvářejte obsah, který je jednoduchý ke sdílení

8. díl: Zveřejňujte příspěvky v pravý čas; Kvalita před kvantitou

9. díl: Nestresujte

 

soutez_casestudy

1. Běžte na veřejnost

Každý, kdo má částečně aktivní účet na Twitteru, má automaticky i Klout skóre. Pokud je váš Twitter účet privátní, bude se vaše skóre pohybovat kolem 10, přičemž nezáleží na tom, jak aktivně do něj přispíváte. To je proto, že Klout může jako aplikace třetí strany sbírat pouze veřejná data, případně privátní data, k jejichž sběru musíte explicitně vyjádřit svůj souhlas.

Pokud je v současné době váš účet na Twitteru soukromý, je jistou cestou ke zvýšení vašeho Klout skóre přihlášení ke Kloutu, povolení aplikaci získávat vaše soukromá data, a přetransformovat svůj účet na Twitteru na veřejný. Jestliže zveřejníte svůj obsah, zvýšíte svoje šance na to, že i lidé, kteří nejsou ve vaší síti, budou sdílet váš obsah a odpovídat na něj, což v konečném důsledku vaše skóre zvyšuje.

Byl pro vás článek přínosný?