Hlavní navigace

Vylepšené notebooky Apple MacBook Pro

28. 2. 2011

Sdílet

 Autor:
Apple oznámil aktualizovanou řadu výkonných notebooků MacBook Pro s rychlejšími dvoujádrovými a čtyřjádrovými procesory Intel Core a grafikou a kamerou FaceTime HD.

Přenosný 13palcový MacBook Pro je vybaven dvoujádrovými procesory Intel Core i5 a Core i7 s taktem až 2,7 GHz a grafikou Intel HD Graphics 3000. Výkonné 15palcové a 17palcové modely počítače MacBook Pro jsou vybaveny čtyřjádrovými procesory Core i7 s taktem až 2,3 GHz a grafickými procesory AMD Radeon HD až s 1 GB videopaměti pro hry s vysokými nároky na výkon, profesionální práci s videem a graficky náročné aplikace.

MacBook Pro, jako první počítač na trhu, obsahuje technologii vstupního a výstupního rozhraní Thunderbolt. Tento výsledek vývojové spolupráce společností Intel a Apple nabízí dva obousměrné kanály, z nichž každý má přenosovou rychlost neskutečných 10 Gb/s. Přímo zpřístupňuje rozhraní PCI Express, například diskovým polím RAID, a prostřednictvím adaptérů může podporovat zařízení s technologiemi FireWire a USB i sítě gigabitového Ethernetu. Thunderbolt rovněž podporuje DisplayPort pro displeje s vysokým rozlišením a funguje s existujícími adaptéry pro displeje HDMI, DVI a VGA.

MacBook Pro je nově vybaven zabudovanou kamerou FaceTime HD, která proti předchozí generaci nabízí trojnásobné rozlišení pro videohovory. Díky aplikaci pro videohovory Apple FaceTime umožňuje nová  kamera uskutečňovat videohovory ve vysokém rozlišení mezi všemi novými modely počítačů MacBook Pro a hovory ve standardním rozlišení s ostatními počítači Mac s procesory Intel, s přístroji iPhone 4 a iPod touch současné generace. FaceTime je předinstalován ve všech nových modelech počítačů MacBook Pro a pro ostatní počítače Mac s procesory Intel je k dispozici v obchodě Mac App Store za €0,79.

Řadu MacBook Pro nadále charakterizuje hliníkový kryt, skleněný trackpad s technologií Multi-Touch, širokoúhlý displej s LED podsvícením , podsvícená klávesnice plné velikosti a baterie s výdrží až 7 hodin.

13“ MacBook Pro, 15palcový MacBook Pro a 17palcový MacBook Pro budou k dispozici prostřednictvím autorizovaných distributorů a prodejců společnosti Apple. 13palcový MacBook Pro je k dispozici ve dvou konfiguracích: jedné s 2,3GHz dvoujádrovým procesorem Intel Core i5 a 320GB pevným diskem a druhé s 2,7GHz dvoujádrovým procesorem Intel Core i7 a 500GB pevným diskem. Nový 15“ MacBook Pro je k dispozici ve dvou konfiguracích: jedné s 2GHz čtyřjádrovým procesorem Intel Core i7, grafikou AMD Radeon HD 6490M a 500GB pevným diskem a jedné s 2,2GHz čtyřjádrovým procesorem Intel Core i7, grafikou AMD Radeon HD 6750M a 750GB pevným diskem. Největší 17“ MacBook Pro má 2,2GHz čtyřjádrový procesor Intel Core i7, grafiku AMD Radeon HD 6750M a 750GB pevný disk.

Mezi možnosti konfigurace na objednávku patří rychlejší čtyřjádrové procesory taktované až na 2,3 GHz, pevné disky s kapacitou až 750 GB, pevné úložiště s kapacitou až 512 GB, rozšíření paměti až na 8 GB DDR3, displeje s úpravou proti odleskům a s vysokým rozlišením a služba AppleCare Protection Plan.

MacBook Pro

Byl pro vás článek přínosný?